Plafonds spacken.

Spack Spackspuiten StadskanaalSpacken is een spackverf of spuitpleister als eindafwerking gebruiken.
Spackspuiten wordt steeds meer toegepast. Vroeger werd spack bijna alleen op betonen plafonds in nieuwbouwwoningen gebruikt. Tegenwoordig wordt het ook meer op wanden toegepast, zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw. Reden hiervan is vaak de prijs, het spackspuiten is veel goedkoper is geworden door de jaren heen.

Spack is zeer slijtvast, en kan prima op kleur worden gemaakt. Spackverf kan in honderden kleuren worden toegepast. Levertijd van gekleurde spack veel korter dan voorheen. Spackspuiten met spackverf is snel en betaalbaar.

Spackspuiten of afwerken met spack heeft als voordeel dat het snel en dus heel betaalbaar is.
Daan Heidema en Albert Jan Meesters van HeméStuc zijn ervaren specialisten in het spackspuiters. Ook binnen een kleiner budget is een fraaie afwerking van een woning (of werkplek) dus absoluut haalbaar met spackspuiten.

Veel gestelde vragen

  1. Wat is spack?
    Spack is een spuitverf van kunstharsbasis, en wordt aangebracht met een spackmachine.
  2. Afplakken:
    Afplakwerkzaamheden voeren wij in bijna alle gevallen zelf uit. Dit vanwege de nauwkeurigheid waarmee dit dient te gebeuren. Het afplakken wordt in de offerte vermeld.
  3. Spack overschilderen of op kleur aanbrengen:
    Strikolith StadskanaalSpack is overschilderbaar echter bij beschadigen kan de ondergrond zichtbaar worden. HeMéstuc adviseerd om de spack
    op kleur te spuiten (indien gewenst). Hierdoor is de spack door
    en door van kleur. Het is mogelijk om in alle kleuren te spuiten. HeMéstuc maakt veel gebruik van Strikolith's kleurenwaaier waarmee u keuze heeft uit wel 20.000 kleuren. Heeft u een eigen kleur die u wil laten spuiten dan is dit geen probleem zolang u voor ons een Ral nummer heeft.
  4. Ondergrond:
    Een spack laag is een afwerklaag van slechts 2 à 3 mm. Hierdoor is niet iedere ondergrond (direct) geschikt om afgewerkt te worden met spack. Te denken valt aan schoon/vuil metselwerk, enz.
  5. Vervuilde of oude ondergrond:
    Verontreinigde ondergronden zoals nicotine aanslag, lijmresten of vochtplekken dienen vooraf behandeld worden. Dit noemt men isoleren. Hierna kan de spack toegepast kan worden.
    Het isoleren van de ondergrond verhelpt vaak problemen zoals het doorslaan van bruine vlekken wat meestal veroorzaakt wordt door verontreinigde ondergronden of vochtplekken.
  6. Prijsopgave:
    Het tarief per vierkante meter voor spackspuiten is bij HeMéstuc vaak standaard. Alleen kan de prijs afwijken doordat bepaalde ondergronden niet direkt spuitbaar zijn en deze vooraf behandeld moeten worden. Uiteraard zullen wij dit zorgvuldig met u bespreken.
  7. Droogtijd:
    Spack is afhankelijk van de omgevingstempratuur droog na ca. 2 dagen. U dient nadat er gespoten is geruime tijd de ruimtes goed te ventileren.
  8. Ventileren:
    Zorg voor goede ventilatie dmv het openzetten van kiepraampjes en ventilatieroosters.
    Hiermee voorkomt u dat vocht blijft hangen en dit uitslaat op de wanden/plafonds.